Україна відмовилася купувати американські укріплення Hesco, тому що вони занадто дорогі

Україна відмовилася купувати американські фортифікаційні укріплення Hesco через зависоку ціну. Про це повідомили у прес-службі МВС.

Джерело: Відомості

«Подібна продукція виробництва Hesco Defensive Barriers має дещо кращі характеристики, однак істотно дорожче. Крім того, ціна значно зростає через необхідність сплати ПДВ, митного збору», – йдеться у повідомленні.

Наразі МВС направило до профільного комітету ВР запит на включення зазначеної продукції в перелік товарів, які звільняються від зборів.

«У разі позитивного рішення, товар стане конкурентоспроможним на українському ринку, і питання про закупівлю захисних бар'єрів виробництва фірми Hesco буде розглянуто в порядку, встановленому законодавством України»,– зазначили у відомстві.

Однак на сьогодні жодних договорів про постачання захисних модулів не укладалося. Крім того пропозиція компанії, що представляє в Україні Hesco Defensisve Barriers від початку передбачала безкоштовну допомогу для України «з метою захисту наших військовослужбовців і мирних жителів від іноземної агресії».

Вчора, 21 квітня представник програми Hesco-TMM Ігор Стокоз заявив, що через бюрократичні зволікання Україна порушила терміни поставки та не отримала бастіони, які були призначені для оборони Маріуполя.

Loading...