З початку «перемир’я» на Донбасі полягли 65 українських військових

З початку «перемир’я» на Донбасі полягли 65 українських військових

Росія продовжує нарощувати військову присутність на сході України.

Джерело: Відомості

За час «перемир’я» вогонь не припинявся, у результаті чого загинуло 65 українських воїнів. Про це повідомив речник МЗС Євген Перебийніс під час брифінгу, передає УНН.

«Росія витрачає (на конфлікт) сотні мільйонів доларів, які так необхідні сьогодні російському суспільству та країні, яка нині переживає одну з найгірших економічних криз в історії», — сказав речник МЗС.

Перебийніс додав, що лише один залп Граду коштує Росії десятків тисяч доларів від платників податків країни.

«Для прикладу, один залп із реактивних систем залпового вогню Град, який за час бойових дій на Донбасі з боку Росії та її найманців відбулося тисячі, коштує десятки тисяч доларів платникам податків Росії», — сказав Перебийніс.

Речник навів дані, які свідчать, що з 15 лютого перемир’я не дотримувалося, і Україна втратила 65 воїнів.

«Сама Росія не виконала жодного пункту Мінських домовленостей. По-перше, Росія та її найманці жодного дня не припиняли вести вогонь, Дебальцеве та Широкине — найкращі цьому докази. З 15 лютого маємо 2555 зафіксованих обстрілів та атак. За останню добу бойовиками здійснено 35 обстрілів», — зазначив Перебийніс.

Він також додав, що за час «перемир’я» 243 військових було поранено, 65 — загинуло.

Перебийніс також наголосив, що Росія і незаконні збройні формування не відводять техніку, а заяви російської сторони з цього приводу не підтверджуються даними ОБСЄ.

«Продовжується залповий вогонь із систем Град та обстріл із мінометів... Росія збільшує свою військову присутність в Україні, маємо подальше перекидання російської армії та озброєння», — наголосив він.

Loading...