З Москви на Донбас їздять найманці, які «зачищають» міста від бойовиків

Невідома російська «Корпорація «Єнот» роззброїла і заарештувала «ополченців» міста Антрацит Луганської області.

Джерело: Відомості

Про це пише Четверта влада.

Характерно, що при цьому найманці називають бойовиків Антрацита, які протистояли їм — «незаконним військовим формуванням», а свої дії — «спецоперацією з нейтралізації».

Як відомо, раніше центральними російськими телеканалами бойовиків, що захопили за допомогою зброї владу в Донбасі, називали «ополченцями» і «простими шахтарями», які просто захищаються від ВСУ, бо хочуть жити за своїми правилами. Однак, тепер з якоїсь причини «простих шахтарів» в Антрациті приїхало зачищати і заарештовувати дивне воєнізоване угрупування громадян Росії з Москви.

У розділі «Контакти» на сайті «Корпорації «Єнот» вказана адреса організації — місто Москва, вулиця Велика Нікітська, будинок 22/2. Члени воєнізованого формування позиціонують себе, як волонтери, однак швидше нагадують приватну військову компанію. На сайті найманці викладають відео своїх навчань і тренувань в Росії, в яких вони стріляють з автоматичної зброї і гранатометів. Яким чином це узгоджується з російським законодавством — незрозуміло.

Також, москвичі регулярно здійснюють «відрядження в Новоросію», де воюють на боці бойовиків. Так, зачистка Антрацита від представників місцевого «ополчення» названа 13-м за рахунком «відрядженням».

На YouTube каналі організації відео про «зачистку Антрацита» не єдине, яке свідчить про військові операції «Корпорації «Єнот» на Донбасі.

Loading...