Для росіян ситуація в країні стала кращою за останні 5 років

«Минулого року ще виросла самооцінка, самоповага росіян. Це пов’язано безпосередньо з Кримом, з конфліктом в Україні, з тим, що ми тепер з США не просто змагаємося, а й конфліктуємо».

Джерело: Відомості

Росіяни назвали ситуацію в країні кращою за п’ять років: індекс соціальних настроїв, що відображає оцінку ситуації в країні, досяг максимуму за п’ять років, передає «Дождь», посилаючись на недавнє опитування ВЦИОМ.

За словами генерального директора ВЦИОМ Валерія Федорова, росіяни оцінюють стан економіки позитивно, незважаючи на економічну нестабільність в країні.

«Крім того, минулого року ще виросла самооцінка, самоповага росіян. Це пов'язано безпосередньо з Кримом, з конфліктом в Україні, з тим, що ми тепер з США не просто змагаємося, а й конфліктуємо, а це, на думку більшості росіян, означає, що ми порівнянні величини», — додав він.

Наголошується, що 20 пунктів додав також і індекс соціальних очікувань. Позитивна динаміка пов'язана з тим, що, говориться в звіті, в два рази збільшилася частка тих людей, які впевнені у закінченні важких часів.

У квітні, згідно з даними фонду «Громадської думки», електоральний рейтинг президента країни Володимира Путіна досяг 75%. Діяльність глави держави, згідно з опитуванням «Левади-центру», схвалюють 86% росіян.

Loading...