До Широкиного прибули 50 терористів, ще 70 перекинули до Донецька

Протягом останньої доби російсько-терористичні війська вели активні обстріли позицій українських військ, використовуючи в тому числі нібито «відведене» важке озброєння, в районі Авдіївка, Пісків, Опитного, Широкиного.

Джерело: Відомості

Про це повідомив у Фейсбуці координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Дві доби тому бойовики демонстративно відвели від Широкиного танковий підрозділ (5 танків), проте через добу в цей район були перекинуті 4 танки і 4 ББМ (3 БМП-2 і 1 БТР-80). Також в район н.п.Широкино на 4-х вантажівках прибула з Новоазовська чергова партія бойовиків (порядку 45-50 чол), зі стрілецьким і важким піхотним озброєнням, включаючи гранатомети. На північний схід від Широкиного терористи змінили вогневі позиції своїх мінометних підрозділів.

У Донецьку бойовики продовжують формування бронегрупи. До складу кожної бронегрупи входить 2-3 танка, 4-5 ББМ, 2-3 зенітні установки ЗУ-23-2 на вантажівках, може надаватися батарея мінометів або гаубиць Д-30, 2-3 армійських вантажівки «загального призначення», 60-70 чол. живої сили. Спеціально для цих груп противник накопичує пальне і боєприпаси в Петровському, Куйбишевському та Київському районах Донецька.

Протягом доби зафіксовано переміщення 33 одиниць транспорту, які перевозили матеріально-технічні ресурси з РФ для формувань російсько-терористичних військ (з них 7 — одиночне переміщення, інші в складі колон). Триває масове підвезення по «північному» маршруту предметів постачання і матеріально-технічних ресурсів для угруповання терористів, зосереджених в трикутнику Горлівка - Ясинувата - Єнакієве, а також для підрозділів, розгорнутих в районі Первомайськ - Стаханов - Фрунзе. Крім того, відмічається регулярне транспортне сполучення (переважно невеликими конвоями по 3-4, рідше до 6 одиниць транспорту) через Сніжне і Амвросіївку на Старобешеве, Тельманове і далі до Оленівки і Степового. Розгорнуті в даних районах дві тактичних групи бойовиків роззосереджнені і проводять заходи щодо оперативного маскування.

Loading...