Російський опозиціонер, якого засудили до колонії строгого режиму, порізав собі вени

Російський опозиціонер, якого засудили до колонії строгого режиму, порізав собі вени

У Росії опозиціонер Сергій Мохнаткін порізав собі вени в СІЗО після того, як дізнався про рішення його етапування в колонію суворого режиму.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє «Дождь».

Згідно з повідомленням, 17 квітня Мохнаткіна поінформували, що протягом найближчого часу його переведуть до колонії суворого режиму.

За словами його адвоката Дениса Левіна, опозиціонер порізав собі вени на знак протесту. До цього Мохнаткін оголосив голодування.

«У минулий четвер (16 квітня) з правозахисником Сергієм Євгеновичем Мохнаткіним з боку адміністрації СІЗО-2 було проведено профілактичну бесіду, в ході якої йому було оголошено догану через те, що він, на думку керівництва слідчого ізолятора, саботує роботу виправної установи і схильний до втечі. Після цього Мохнаткін оголосив голодування», — розповів захисник.

Він додав, що опозиціонера, швидше за все, етапують в колонію після зняття швів.

У грудні 2014 року суд засудив Мохнаткіна до 4,5 років колонії суворого режиму. Його визнали винним у побитті співробітників правоохоронних органів. Слідство вважає, що Мохнаткін на акції «Стратегія-31», яка пройшла 31 грудня 2013 року на Тріумфальній площі, чинив опір співробітникам поліції. При цьому він завдав тілесних ушкоджень двом поліцейським.

Loading...