Одещина готується відбивати травневі провокації терористів

Одещина готується відбивати травневі провокації терористів

Дмитро Тимчук попередив про можливі диверсії та теракти на Одещині на початку травня.

Джерело: Відомості

Одеса та Харків є зоною підвищеної уваги напередодні річниці подій 2 травня та Дня Перемоги. Про це написав на своїй сторінці у Facebook керівник ІС, нардеп Дмитро Тимчук. 

«Залишається високою ймовірність проникнення у регіон диверсійно-розвідувальних груп із території Придністров'я. Наразі «контингент», який може використовуватися для формування ДРГ на території ПМР (включаючи штатні ДРГ російського ГРУ ГШ) становить, за нашими оцінками, не менше 1000 осіб», — наголосив він.

Тимчук повідомив, що працівники СБУ, правоохоронних органів, Держприкордонслужби та ЗС України намагаються нейтралізувати цю загрозу. У зв'язку з цим ІС уже звернувся до місцевої влади скасувати масові заходи на День скорботи (2 травня), а у День Перемоги спецслужби та правоохоронці готуються посилено нести службу.

За його словами, до «контрольних» дат (2 і 9 травня) російські спецслужби і проросійські сили у регіоні прогнозовано докладуть значних зусиль для дестабілізації ситуації. Зокрема, шляхом спроб здійснення терактів і диверсій, провокацій, організації мітингів та демонстрацій проросійських сил, а також акцій сепаратистських сил «національних меншин», які організовуватимуть спецслужби РФ.

До того ж в Одеській області, за словами керівника ІС, набирає сили «інформаційна війна», адже лише 70% території Одеської області забезпечено українським цифровим сигналом. Жителі низки прикордонних районів взагалі не мають можливості отримувати український ТБ-продукт за допомогою цифрового сигналу, і дивляться лише російські канали.

Тимчук запевнив, що має пропозиції, як охопити 100% території Одеської області сигналом українського телебачення і незабаром надасть їх на адресу Мінінформполітики України. 

Loading...