Росія ввела банківські санкції проти 41 країни

Росфінмоніторинг, який слідкує за фінансовою дисципліною, ввів санкції щодо банків одразу з 41 країни.

Джерело: Відомості

Росфінмоніторинг, що стежить за фінансовою дисципліною, вводить банківські санкції проти 41 країни. Про це з посиланням на лист відомства, розісланий днями в російські банки повідомляють «Известия».

Тепер банки повинні повідомляти в Росфінмоніторинг про операції клієнтів, які є резидентами 41 країни: США, Канади, Євросоюзу (включає 28 держав), Австралії, Норвегії, Ірану, Сирії, Судану, Нової Зеландії, Аргентини, Мексики, Швейцарії, Північної Кореї та Ямайки.

Якщо банк буде нехтувати цією вимогою, його дії будуть кваліфіковані як порушення, за які планується відкликати в банків ліцензії. Угоди клієнтів з нового чорного списку визнаються «сумнівними» і не рекомендуються банкам до проведення.

Згідно з вимогою Росфінмоніторингу, банки при прийомі на обслуговування клієнта повинні з'ясувати, чи є він резидентом держави з чорного списку. Цей перелік, за словами близького до відомства джерела, є новим, він сформований «відповідно до поточної політичної та економічної ситуацій в світі і в Росії». З чорних списків у Росфінмоніторингу зараз діє «Перелік терористів і екстремістів».

У листі пояснюється, що це країни, щодо яких РФ ввела санкції у відповідь на санкції з їхнього боку; держави, які не виконують вимоги FATF (міжурядова Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей, Росія є її учасницею); країни, які підтримують тероризм; країни, які не ведуть боротьбу з корупцією; держави, потурання вільному обігу наркотиків. 

Loading...