У листі, розісланому «УПА», переплутали українські назви місяців

«Опозиційний блок» оприлюднив лист від невідомих із закликами до насильства.

Джерело: Відомості

Прес-служба «Опозиційного блоку» оприлюднила скріншот електронного листа з погрозами на адресу опозиції і нинішньої влади, про який раніше в п'ятницю повідомив політолог Володимир Фесенко. 

Зокрема, в ньому якась «Українська повстанська армія» взяла на себе відповідальність за «знищення» представників минулої влади і нинішньої опозиції — Олеся Бузини, Олега Калашникова, Михайла Чечетова та деяких інших. Більш того, в листі містяться погрози нинішній владі України, де невідомі погрожують почати фізичне усунення представників чинної влади, які «не ввели воєнного стану, не оголосили стан війни з Росією і не розірвали з окупантом дипломатичних торговельних відносин ... винні в добровільній здачі українських територій ворогові».

Примітно, що в листі, розісланому українською мовою, переплутані назви місяців — березня з квітнем. Представники якоїсь «УПА» попереджають всіх «ворогів України» залишити її територію до «18 березня».

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська заявила, що служба вже реагує на лист і доручила «кращим фахівцям в області кібербезпеки» перевірити, звідки велася розсилка.

Після отримання аналогічного листа Володимир Фесенко припустив, що за ним можуть стояти російські спецслужби.

Пізніше радник голови МВС Антон Геращенко заявив, що «вбивці» з листа спочатку надали недостовірну інформацію щодо вбивства екс-регіонала Олега Калашникова. 

Loading...