Розвиднилося: у Станиці Луганській районна рада визнала Росію агресором

Сьогодні Станично-Луганська районна рада (Луганська область) на своєму сесійному засіданні визнала Російську Федерацію країною-агресором, а «ЛНР» — терористичною організацією.

Джерело: Відомості

Про це повідомили у прес-службі голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

У сесії взяли участь 21 депутат (кворум становить 19 осіб), двоє з яких утрималися, а інші проголосували «за».

За словами Москаля, питання про визнання Росією агресором, а «ЛНР» — терористичною організацією розглядалося останнім і супроводжувалося гарячими дискусіями. Утім, у підсумку депутати прийняли практично одноголосне рішення.

«Рішення Станично-Луганської районної ради дуже показове. По-перше, Станично-Луганський район найбільше в Луганській області постраждав від військових дій, по-друге, райцентр розташований на самій лінії розмежування (до найближчого блокпосту терористів від РДА менше кілометра, а до окупованого Луганська — 12 км), тому вплив так званої ЛНР тут відчутний. По-третє, в районі живуть переважно донські козаки, які ніколи не приховували своїх симпатій до Росії», — наголосив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

За його словами, ще в кінці минулого року проросійські настрої тут сягали 90 відсотків. Однак за цей час місцеві мешканці мали змогу оцінити роботу військо-цивільної адміністрації і порівняти життя у себе вдома (де працюють усі соціальні об’єкти, люди регулярно отримують зарплату, пенсію, дитячі та інші виплати, системи життєзабезпечення функціонують у нормальному режимі, а продукти набагато дешевші, ніж по той бік лінії розмежування), і життя на окупованих територіях, де всього цього немає.

«Тому рішення райради — закономірне, а те що його прийняли саме в Станиці Луганській (тоді як аналогічні рішення депутати не можуть прийняти в мирних регіонах), красномовно свідчить — люди на лінії вогню вже починають розуміти, чим насправді є Росія й так звана «ЛНР», — зауважив Москаль. 

Loading...