В Україну прибули для навчань американські десантники

В Україну прибули для навчань американські десантники

Військовослужбовці 173-ї бригади Збройних сил США прибули в Україну.

Джерело: Відомості

В Україну для навчання українських військовослужбовців прибули десантники Сполучених Штатів Америки. Про це у Twitter повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, передає УНН.

«Десантники 173 бригади США прибули до України для навчання українських військових», — написав Пайєтт.

Нагадаємо, 14 квітня у львівському аеропорту приземлився військовий борт Збройних сил США. Близько сотні вояків у повній амуніції прибули поділитися досвідом з українськими нацгвардійцями.

Як відомо, 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні розпочнуться тривалі спільні навчання-тренінги 173 повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії.

Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що тренінги пройдуть за участю 900 бійців Нацгвардії. Вони навчатимуться у три потоки по 300 бійців по 8 тижнів, а потім відбудься злагоджені спільні навчання.

У навчаннях братимуть участь такі підрозділи Нацгвардії, як «Азов», батальйон ім.Кульчицького, «Ягуар», «Омега» та інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

«Після закінчення навчань в розпорядження підрозділів Нацгвардії, які пройшли навчання, американські партнери нададуть спеціальну амуніцію і засоби зв'язку», — зазначив Аваков. 

Loading...