Майже половина росіян назвали «пряму лінію» з Путіним показухою

46% росіян заявили про небажання ставити питання президенту Росії Володимиру Путіну, при цьому пряму лінію з ним вони назвали «показухою».

Джерело: Відомості

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом «Громадська думка» (ФОМ), передає Еспресо.TV.

На їх думку, «нічого в кращу сторону не зміниться». Майже половина респондентів також сумнівалася в тому, що президент встигне відповісти на всі питання.

Як заявив виданню президент ФОМ Олександр Ослон, в 46%, що не бажали ставити запитання, входить «чітка група населення, яка негативно ставиться до Володимира Путіна», а також ті, «хто розуміють, що їхні проблеми — це рівень начальник ЖЕКу, а не президента» , і ті, хто «не можуть сформулювати своє питання».

Політолог Георгій Добромелов пояснив велике число росіян, які не захотіли поставити запитання Путіну, втомою громадян від формату прямої лінії, додавши, що вона себе вичерпала. За його словами, «коли ця передача тільки з'явилася, вона була вкрай популярна і затребувана, але за 15 років від неї втомилися». Він також висловив думку, що сам президент втомився від цього щорічного спілкування в прямому ефірі, а «пряма лінія набуває ритуального характеру».

Серед тих, хто хотів би поставити запитання Путіну, найбільше цікавилися добробутом громадян. Зокрема, вони запитали б про боротьбу зі зростанням цін, підвищення зарплат і «можливості поліпшення життя людей в цілому». Респондентів також хвилювали проблеми економіки, боротьба з корупцією, а також вирішення проблем безробіття, охорони здоров'я та житлових проблем. Лише 1% опитаних бажали висловити президенту «слова підтримки і схвалення його роботи».

Як пише газета, опитування проводилося 11-12 квітня. У ньому брали участь 1500 респондентів в 43-х регіонах Росії.

Нагадаємо, тринадцята за рахунком пряма лінія з Володимиром Путіним відбулася 16 квітня, а спілкування президента з населенням тривало протягом чотирьох годин.

Loading...