Серед бойовиків під Маріуполем процвітає пияцтво та «махновщина»

За словами Горбунова, тактика «виснажливого вогню» відома з історії війни: саме таку тактику ведення обстрілів використовували під час бойових дій у Чечні.

Джерело: Відомості

Під Маріуполем бойовики ведуть тактику обстрілів, яку використовували у Чечні. Про це повідомив прес-офіцер сектору М Дмитро Горбунов, пише УНН.

«Останні декілька днів противник веде хаотичний обстріл позицій сил АТО. Основна методика обстрілів під Маріуполем — це ведення виснажливих операцій. Тобто вони хочуть втомити військовослужбовців, щоб вони кожної ночі чекали на наступ терористів на Маріуполь. Але тактика «виснажливого вогню» відома військовим з історії війни. Саме ведення обстрілів використовували під час «російської кампанії» у Чечні», — розповів Горбунов.

За його словами, бойовикам постійно підвозять боєприпаси. Саме це пояснює безперервні хаотичні обстріли по позиціях сил АТО, а також околицях Маріуполя.

«Наші спостерігачі фіксують постійне підвезення боєприпасів та зброї до бойовиків. Тому вони дуже часто ведуть неприцільний вогонь, аби розважитись. Складається таке враження, що запаси боєприпасів у терористів просто не мають меж. Ми не можемо недооцінювати противника. Він сильний та підступний», — додав речник.

Горбунов наголосив, що сили АТО готові до будь-яких дій з боку противника. Українські військові постійно тренуються, щоб відповісти ворогові у разі атаки. Тому шанси терористів здійснити наступ зменшуються кожного дня.

«Бойовиків найбільше цікавить ситуація біля Широкиного, Чермалика, Гнутового та Сартани, а також на північних та східних околицях Маріуполя. Ми готові до розгортання будь-яких ситуацій: з боку моря чи суходолу, з півночі чи зі сходу. Окрім того, військовослужбовці Збройних сил України мають таку важливу перевагу як дисципліна військових. За оперативною інформацією, серед бойовиків процвітає пияцтво та «махновщина», тобто непокора своїм командирам», — повідомив він.

Зі слів речника, українські військові намагаються не відповідати на провокації бойовиків, які не загрожують життю місцевого населення. Під час обстрілу околиць Маріуполя снаряди бойовиків влучають і в житлові райони населених пунктів. Втім, за останні два тижні в секторі М не було поранено жодного мирного мешканця.

Loading...