Гройсман заявив, що зарплата депутата досі становить 6 тисяч гривень

Зарплата народних депутатів України з 1 квітня поточного року становить 6109 гривень.

Джерело: Відомості

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман на своїй сторінці в Фейсбук.

«6109 гривень. Це розмір заробітної плати народних депутатів з 1 квітня. Хочу, зрештою, поставити крапку в спекуляціях на цю тему», — написав Гройсман.

Він зазначив, що відповідно до статті 33 закону України «Про статус народного депутата України», заробітна плата народних депутатів прирівняна до заробітної плати членів Кабінету міністрів України.

За його словами, до 1 квітня діяло обмеження заробітної плати семи мінімальними окладами для членів Кабміну, народних депутатів, інших посадових осіб, що склало 8526 гривень, яке дійсно скасовано 2 березня цього року.

«У той же час, ще раніше, постановою Кабінету міністрів України від 14 лютого 2015 № 43» Питання оплати праці членів Кабінету Міністрів України, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів у 2015 році «встановлено, що у 2015 році місячна заробітна плата народних депутатів України нараховується в розмірі посадового окладу членів Кабінету міністрів України, що складає на сьогоднішній день 6109 гривень. Відповідно до цього я підписав розпорядження, яким з 1 квітня розмір заробітної плати народних депутатів становить 6109 гривень», — написав спікер парламенту.

Раніше ЗМІ повідомляли, у тому числі і з посиланням на регламентний комітет Верховної Ради, що з початку квітня зарплата нардепів зросте до 17.5 тисяч гривень.

Loading...