Більша частина Львова залишилася без води через борги за електроенергію

Вчора, 15 квітня ВАТ Львівобленерго почало знеструмлення об’єктів водопостачання міста через борги.

Джерело: Відомості

Без електрики опинилися дві головні насосні станції міста, в результаті чого повністю припинено водопостачання споживачам ряду районів міста. Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомили у Львівській міській раді.

Так, без водопостачання залишилися жителі Франківського району, Залізничного району, частини Сихівського (Новий Львів) району, мікрорайону Левандівка, обмеженого вулицями Широка, Сяйво, Рудненська. Водопостачання центральної частини Львова і вулиці Привокзальної та прилеглих до неї вулиць проводиться з пониженим тиском.

«Ситуація дуже складна, оскільки в Львівобленерго не повідомили нам, які саме об'єкти вони планують знеструмити. Отже, ми не мали можливості попередити жителів заздалегідь про припинення водопостачання. Крім цього, ми не можемо спрогнозувати скільки часу триватиме знеструмлення. Зараз організуємо підвезення води водовозками», — зазначили в Львівводоканалі.

Як пояснюється, напружена ситуація з розрахунками Львівводоканалу з Львівобленерго обумовлена постійним зростанням вартості енергоносіїв. Зокрема з липня 2014 року по березень 2015 тарифи зросли на 28%.

«Наші щомісячні нарахування за електроенергію збільшилися на 3 млн грн. Однак ми не знаємо звідки взяти ці кошти, оскільки Нацкомісія протягом минулого року наші тарифи не переглядала. Саме тому утворилася заборгованість. Крім цього, у нас також є великі боржники, у тому числі понад 5 млн грн нам повинні водоканали міст Винники, Городка, військові частини міста, інші бюджетні установи. Тому зараз ми шукаємо компромісне рішення з енергетиками», — сказано в повідомленні.

Loading...