Глава «ЛНР»: Об’єкти приватної власності взяті під тимчасове управління

«У нас не було націоналізовано жодного підприємства. Ми беремо їх у тимчасове управління, визнаємо безгоспними».

Джерело: Відомості

Глава так званої «ЛНР» Ігор Плотницький заявляє, що жоден об’єкт приватної власності в «республіці» не був націоналізований, а деякі з них просто «взяті під тимчасове управління», повідомляє сепаратистський сайт «ЛуганскІнформЦентр».

«У нас не було націоналізовано жодного підприємства. Якщо господарі знаходяться на території інших держав або в Україні і не хочуть, щоб його підприємство працювало, ми не можемо дозволити, щоб такі підприємства простоювали. Ми беремо їх у тимчасове управління, визнаємо безгоспними на строк, поки не з'являться справжні господарі, і використовуємо це майно. Коли з'являться — тоді і будемо розмовляти. Якщо це люди, які брали участь у АТО, і вони її постачали грошима, значить, буде вирішуватися питання через суди, якщо людина не зробила нічого поганого — чому ми повинні забирати у неї власність?» — сказав Плотницький.

Водночас він наголосив, що «всі подальші дії з націоналізації будуть проходити після прийняття відповідного законодавства, який не суперечить нормам міжнародного права», а рішення прийматимуться «колективно».

«Для націоналізації підприємств, які дійсно повинні бути у власності держави, ми проведемо, як мінімум, референдум, щоб це було загальне рішення і, дійсно, за законом», заявив Плотницький.

Loading...