Тимчук розповів про наступальну тактику терористів

Тактика терористів однакова: група бойовиків за підтримки бойових розрахунків мінометів висувається до передових позицій українських військ і обстрілює їх.

Джерело: Відомості

На своїй сторінці у Facebook координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук детально описав тактику бойовиків під час атак на сили АТО.

«Під час атак бойовики всюди застосовують наступну тактику. Група в 10-15 бойовиків (рідше 25-30 осіб), за підтримки 1-2 бойових розрахунків 120-мм або 82-мм мінометів, інколи за підтримки 2-4 одиниць бронетехніки приховано висувається до передових позицій українських військ на ефективну дальність стрільби і завдає короткого вогневого удару», — написав він.

Тимчук зазначив, що у даних «рейдах» терористи, окрім стрілкової зброї, озброєні великокаліберними кулеметами і станковими гранатометами, за рахунок використання яких прагнуть відразу ж створити вогневу перевагу і подавити вогнем у відповідь дії українських підрозділів, що обороняються на передових позиціях.

«Рідше в атаках використовуються 2-3 групи, одна з яких обов'язково виконує функції прикриття або вогневого придушення противника (вогневої групи)», — написав Тимчук. 

Loading...