ЗМІ: Росія використовує державно потяги, щоб завезти на Донбас свіжі боєприпаси

ЗМІ: Росія використовує державно потяги, щоб завезти на Донбас свіжі боєприпаси

Поява російських державних поїздів, які начинені боєприпасами, всередині України, свідчить про те, що конфлікт далекий від завершення.

Джерело: Відомості

Росія і надалі підтримує бойовиків на окупованих територіях в Україні, пише Conflict Report. Причому вона забезпечує бойовиків, використовуючи вагони російської залізниці. 

Нагадаємо, що проросійські військові захопили важливий залізничний пункт Дебальцеве.

Йдеться про те, що російська армія потребує створення сильної і стабільної лінії подачі боєприпасів та військових сил до точок у Донецькій та Луганській областях. Чутки про те, що така лінія створена, з'являлися то тут, то там, однак вагомі докази з'явилися нещодавно, коли користувач українського Twitter @lenz gottfried завантажив фотографію двох вояків, які обіймаються в невідомому залізничному вокзалі на фоні вантажного потягу російської залізниці, а поруч є ящики із боєприпасами для 2С3 «Акації» — радянської дивізійної самохідної системи. Цей тип артилерійської системи досі не використовувався російськими військами.

Автор статті у Conflict Report протягом двох годин перевірив 50 залізних станцій, щоб довести, що боєприпаси перебувають саме на окупованому Донбасі. Виявилося, що це — Суходільськ, котрий розміщений за 10 км від кордону із Росією. Поїзд із боєприпасами, ймовірно, перетнув кордон у окупованому Ізвариному, через який проходять і «гумконвої».

Таким чином, поява російських державних поїздів, які начинені боєприпасами, всередині України, свідчить про те, що конфлікт далекий від завершення. 

Loading...