Пожежа на російському Забайкаллі набирає небачених масштабів

Пожежа на російському Забайкаллі набирає небачених масштабів

Через пожежу у Хакасії до реанімації потрапили двоє маленьких дітей.

Джерело: Відомості

За інформацією місцевих ЗМІ, окрім постраждалих від вогню Карпівки, Смоленки та селища Добротний під загрозою загоряння мікрорайон Срібний ключ і ДНП Марінково, а також місто Петровськ-Забайкальський, передає ТСН. 

«Горить Смоленка, пожежі в районі Беклемишевських озер, Новотроїцька, Новокручининська. Усі сили, які тільки можна, кинуті на гасіння. Заважає погода, сильний вітер», — розповів заступник голови адміністрації Читинського району Сергій Фесюк.

Також пожежа поширюється поблизу селища Забайкалець.

«Нам не вдається зупинити поширення пожежі (за танковою дорогою біля селища Забайкалець) своїми силами. Із вогнем зараз борються близько 60 добровольців. Але через те, що у нас не вистачає спеціалізованого спорядження для гасіння пожеж, зокрема протипожежних ранців, ми не спроможні ліквідувати полум'я. Через це ми були змушені випалювати у відповідь уздовж танкової дороги, щоб хоч якось утримати вогонь. Але цього, я думаю, буде недостатньо. Ситуація ускладнюється сильними поривами вітру. Зазначу, що на місці цього займання наразі немає співробітників протипожежної служби. Пожежу намагаються загасити лише добровольці», — зазначив волонтер Борис Хаймовський.

За його словами, пожежа може перекинутися на інший бік дороги і просунутися до мікрорайону Срібний ключ і ДНП Марінково, де розташована велика кількість житлових будівель.

Водночас у селищі Новокручининське масштабну пожежу назвали підпалом. Зокрема, про це заявив глава поселення Михайло Ледньов.

«Це був явний підпал. Вогонь прийшов з боку лісу, звідти, де знаходиться колишня птахофабрика. Причому ми його засікли на ранній стадії, але за 10 хвилин вітер роздмухав полум'я до такої міри, що ледь відстояли селище. Хтось, мабуть, викинув непогашений недопалок. Причини займання наразі розслідуються поліцією», — наголосив Ледньов і додав, що пожежа розділилася на два «крила», одне з яких зараз іде на північний схід від Новокручининського, інше — на північний захід.

Зазначимо, за останніми даними, кількість постраждалих від пожеж збільшилася до 20 осіб, 9 із яких було госпіталізовано. Наразі двоє дітей 6 років і один дорослий пацієнт перебувають у відділенні реанімації ЦРЛ Нерчинского району.

До того ж через пожежонебезпечну обстановку із Сохондинського будинку-інтернату для престарілих та інвалідів у селищі Ягідний Читинського району евакуювали 140 осіб. Як стало відомо, лікарні Забайкалля вже перейшли на цілодобовий режим. 

Loading...