На Харківщині діяла терористична група, яка готувала серію терактів на Великдень

На Харківщині діяла терористична група, яка готувала серію терактів на Великдень

Координатором групи був відомий «оплотівець» Євген Жилін.

Джерело: Відомості

У результаті спецоперації на Великдень СБУ разом із працівниками прокуратури Харківщини знешкодили велику групу з одинадцяти осіб, яка причетна до вчинення терактів у Харкові та області. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«Голова спецслужби Валентин Наливайченко доповів президенту України Петру Порошенку про те, що в результаті спеціальної операції 12-13 квітня СБУ спільно з прокуратурою Харківської області знешкодила велику терористичну групу з одинадцяти осіб, яка причетна до вчинення терористичних актів у Харкові та області», — повідомив Лубківський.

За його словами, співпрацівникам СБУ вдалось розкрити низку уже вчинених терактів й диверсій та попередити нові, які готувалися злочинною групою в Харкові та Харківській області.

«Бойовики підозрюються в обстрілі центрального офісу одного з комерційних банків у липні та Харківського обласного військкомату в серпні минулого року, організації вибуху біля офісу волонтерської організації в лютому та підриві залізничної цистерни у квітні цього року», — додав він.

Як зазначив Лубківський, координатором терористів був керівник харківської організації «Оплот» Євген Жилін.

«Усі затримані є громадянами України 1968-1983 р.н. Група була добре організованою з чітким розподілом ролей та обов’язків. У членів групи вилучено великий арсенал зброї та засоби для вчинення диверсій», — додав він.

Лубківський також зазначив, що група терористів незаконно ввезла в Україну гранатомети РПГ-7, реактивні вогнемети МРО-А, автомати Калашникова, підствольні гранатомети, снайперську гвинтівку Драгунова.

Окрім того, у членів терористичної групи вилучили багато вибухової речовини «пластид», гранати, таймерні міни СПМ та різноманітне саперне обладнання. 

Loading...