Українські військові відбили атаку бойовиків під селищем Донецьким

Вогнева група супротивника намагалася потрапити вглиб українських позицій.

Джерело: Відомості

Протягом минулої доби бойовики обстрілювали українські позиції з танків та 122-міліметрової артилерії, а під селищем Донецьким невдало намагалися атакувати бійців ЗСУ. Про це повідомив керівник групи військово-політичних досліджень «Інформаційний спротив» та народний депутат Дмитро Тимчук. 

За словами народного обранця, силовики вчасно помітили переміщення ворожої сили та вогнем у відповідь відкинули дві групи бойовиків на вихідний рубіж.

«Вогнева група противника, застосувавши стрілецьку зброю, гранатомети, спробувала прикрити прохід іншої групи між позиціями двох українських підрозділів. Проте висування цієї групи було вчасно помічено українськими військовослужбовцями, був відкритий вогонь і її рух углиб наших бойових порядків було зупинено, після чого обидві групи бойовиків відійшли на вихідний рубіж», — йдеться у повідомленні Тимчука в соціальній мережі Facebook.

Також він наголосив, що бойовики навіть у святкові вихідні грубо порушували режим припинення вогню. Зокрема, протягом 12-13 квітня ворожі сили для обстрілів і збройних провокацій використовували 120-мм міномети, 122-мм артилерію (гаубиці Д-30 і САУ 2С1 «Гвоздика»), бронетехніку (танки Т- 72БА, Т-64Б, а також ББМ - БМП-2, БТР-80).

Крім того, були використані протипіхотні та протитанкові гранатомети (АГС-17, СПГ-9), крупнокаліберні кулемети і зенітні установки (типу ЗУ-23-2).

В районів Пісків і Водяного позиції АТО атакували ворожі «кочівні» танки.

«Судячи з точності і дальності стрільби, бойовиками застосовувався Т-72БА з новими російськими «нічними» прицілами, висування на вогневу позицію і подальший відхід прикривали вогнем танк Т-64Б і зенітна установка ЗУ-23-2», — додав військовий експерт.  

Loading...