Великобританія ратифікувала угоду про асоціацію України з Євросоюзом

Великобританія ратифікувала угоду про асоціацію України з Євросоюзом

Ще одна країна ратифікувала угоду.

Джерело: Відомості

Великобританія ратифікувала Угоду про асоціацію ЄС і України. Про це йдеться в повідомленні посольства Великобританії в Україні, а також на сайті Європейської ради. 

З інформації, опублікованої Європейською радою, угоду було ратифіковано ще 8 квітня. А в п'ятницю, 10 квітня про це у своєму Твіттері написало українське МЗС.

Процедуру ратифікації Угоди про асоціацію України і Євросоюзу завершили такі країни як Словаччина, Румунія, Литва, Латвія, Мальта, Болгарія, Ірландія, Данія, Польща, Хорватія, Швеція, Німеччина.

Як відомо, угоду про асоціацію з ЄС Верховна Рада прийняла синхронно з Європарламентом 16 вересня цього року. Угода формально набуде чинності після того, як ратифікаційні процедури завершать усі країни, що може протривати й кілька років.

Наразі з 1 листопада, ще до завершення ратифікаційного процесу, почнеться її тимчасове застосування.

При цьому тимчасове застосування частини угоди, що стосується зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, відкладене до початку 2015 року – протягом цього часу, однак, із боку Євросоюзу для України односторонньо діятимуть преференції, передбачені угодою. 

Loading...