В Антрациті бойовики «ЛНР» відібрали зброю у 120 «ряжених козаків»

У самопроголошеній «ЛНР» заявили про роззброєння 120 людей в місті Антрацит, розташованому на окупованій території Луганщини.

Джерело: Відомості

Про це заявив «міністр внутрішніх справ» «ЛНР» Ігор Корнет, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на «Луганський інформаційний центр».

«На виконання указу «глави» республіки «вчора проводилися заходи в Антрациті, в ході яких було роззброєно 120 людей, 60 осіб затримано, вилучено 4 «КамАЗи» зі зброєю, — сказав він.

Корнет заявив, що стосовно затриманих порушено кримінальні справи і проводяться перевірки.

Представник «ЛНР» також заявив, що найближчим часом почнеться роззброєння незаконних формувань і наведення порядку в районі пункті пропуску «Довжанський».

Так, «глава» «ЛНР» Ігор Плотницький повідомив, що на «Довжанському» знаходяться близько 15 невідомих людей, що представляються козаками.

«Це якісь ряджені козаки, хай не дискредитують форму і образ козацтва», — сказав Плотницький.

Нагадаємо, в самопроголошеній «ЛНР» видали так званий указ, згідно з яким «всі збройні формування, що не увійшли до складу «Народної міліції», підрозділів територіальної оборони та правоохоронних органів «республіки», і не здали добровільно до 4 квітня всі наявні у них озброєння, боєприпаси, отруйні та вибухові речовини, з 5 квітня «оголошуються незаконними і будуть переслідуватися за законом». 

Loading...