Під Широкиним бойовики потай наблизились до силовиків і відкрили вогонь із стрілецької зброї

Під Широкиним бойовики потай наблизились до силовиків і відкрили вогонь із стрілецької зброї

За минулу добу російсько-терористичні війська здійснили понад 20 обстрілів позицій українських військ.

Джерело: Відомості

Основна частина обстрілів зафіксована на території Донецької області, розповів у Фейсбуці координатор «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук.

Зокрема, інтенсивному обстрілу піддалися позиції українських військ в районі населених пунктів Піски, Опитне, Водяне, Авдіївка, в т.ч. з нібито «відведених» озброєнь (23 мінометних обстрілів з боку бойовиків становлять випадки використання 120-мм мінометів).

Також протягом доби терористи декількома вогневими групами активно діяли на ділянці Піски - Авдіївка. У районі Авдіївки кілька груп «піхоти» бойовиків, озброєних стрілецькою зброєю і діючи під прикриттям вогню артилерійського підрозділу (122-мм гаубиці Д-30), намагалися нанести вогневе ураження українським підрозділам. У другій половині вчорашнього дня (09.04) на цій ділянці бойовики використовували станкові гранатомети і великокаліберні кулемети, а також застосували кілька танків і зенітних установок, добившись тим самим значної щільності ведення вогню.

У районі н.п. Широкине мобільна вогнева група бойовиків, потай наблизившись до передових позицій українських військ, відкрила вогонь із стрілецької зброї. Вогнем у відповідь бойової охорони і фланговим вогнем з сусіднього опорного пункту українських військ група противника була зупинена і відкинута на дистанцію, що перевищує ефективну дальність стрільби зі стрілецької озброєння.

У Луганській області зафіксована особлива активність російсько-терористичних військ на ділянці Первомайськ - Слов'яносербськ, а також на декількох ділянках Артемівського та Станично-Луганського напрямків.

У районі н.п.Кримське протягом години йшло бойове зіткнення бійців однієї з механізованих бригад ЗСУ з групою піхоти противника, що намагається обійти наші позиції. Після закінчення бойового зіткненя підрозділ ЗСУ залишився на раніше займаних позиціях.

Також в цьому районі протягом доби були зафіксовані два прольоту БПЛА бойовиків (типу «Форпост»).

Loading...