Група Метінвест Ахметова знаходиться в стані дефолту

Група Метінвест Ахметова знаходиться в стані дефолту

Група Метінвест, що належить олігархові Ринату Ахметову, оголосила про те, що вона знаходиться в стані дефолту.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в повідомленні групи, передає «Остров».

«У березні група спробувала одержати додаткову згоду кредиторів по передекспортному фінансуванню щодо часткової відстрочки березневих і квітневих платежів за основними сумами кредитів. Цю згоду було отримано від більшості кредиторів, але не від необхідних 100% кредиторів по передекспортного фінансування. Як результат, стався дефолт по оплаті на загальну суму $ 113 млн, який триває по сьогоднішній день. Щоб відновити нормальний рівень ліквідності і поліпшити її в майбутньому, група не збирається чекати цієї згоди далі і спрямує свої зусилля на пошук більш комплексного рішення відносно реструктуризації виплат по облігаціях і передекспортних кредитах», — йдеться в повідомленні.

Паралельно з публікацією фінансових результатів за 2014 група оголосила про те, що вона знаходиться в стані дефолту, і починає три проекти з отримання згоди від власників своїх облігацій з термінами погашення в 2015-м, 2017-м і 2018-му роках.

Метою даних проектів (один проект за кожним випуском) є відстрочка погашення основної суми боргу за облігаціями з терміном погашення 20 травня 2015, а також отримання згоди від власників облігацій на відмову від свого права висувати вимоги у зв'язку з певними теперішніми і майбутніми випадками дефолту по облігаціях з термінами погашення в 2015-му, 2017-му і 2018-му роках. Тривають переговори з кредиторами по передекспортному фінансуванню, в тому числі з метою підписання договору про невиконанню дій та згод на відмову від пред'явлення вимог у зв'язку з невиконанням деяких зобов'язань, що забезпечить шлях до більш широкої реструктуризації заборгованості групи.

Loading...