Затримані зеки-перебіжчики з «ЛНР» розказали, як вони проходили навчання в Росії (відео)

Колишній в’язень з Луганської області пройшов вишкіл у військовому таборі на території Російської Федерації.

Джерело: Відомості

Бойовиків готували для так званої «Армії Південного Сходу», повідомляють Патріоти України.

Їх навчали зенітно-ракетним комплексом «Стріла – 10». 6 квітня на блокпосту ВСУ в районі м. Золоте він разом зі своїм товаришем здалися українським військовослужбовцям. За інформацією прес-служби Управління СБУ в Луганській області, один з чоловіків був зі слідами жорстокого побиття.

У ході опитування з’ясувалося, що обидва перебіжчика мають за плечима кримінальні судимості. Один з них, 26-річний житель Брянки, двічі відбував покарання за крадіжки. Другий, 40-літіній житель Свердловська, відсидів 11 років за умисне вбивство.

У «армію Новоросії» вступили після виходу на свободу. Один з тих, хто здався розповідає, що не знайшов іншої роботи, щоб утримувати дружину і малолітню дитину. Другий стверджує, що просто сприйняв ідею «Новоросії».

Уточнимо, судимість за вбивство не збентежила російських інструкторів і вони довірили колишньому ув’язненому летальну зброю. Він пройшов вишкіл у складі групи з 40 бойовиків в таборі в районі м Єйська (Росія).

За розповіддю перебіжчика, інструкторами в таборі виступили кадрові офіцери російської армії. За 10 днів майбутній «ополченець» отримав спеціальність оператора-командира зенітно-ракетного комплексу «Стріла-10М» (призначений для знищення повітряних цілей). 

Loading...