Яшин: Росія перестала платити компенсації родичам загиблих на Донбасі найманців

Яшин: Росія перестала платити компенсації родичам загиблих на Донбасі найманців

Раніше життя кожного військового РФ оцінювала в три мільйони рублів.

Джерело: Відомості

В Росії родичам загиблих на Донбасі бійців припинили виплачувати компенсації. Як розповів в інтерв'ю ТСН опозиціонер Ілля Яшин, від початку року виплати не проводилися. 

«Ось вже в січні і лютому жодних виплат не проводили зовсім, тому що формально солдати, які перекидалися на територію України, вже не були військовослужбовцями. Напередодні перетину кордону командири вимагали від них писати рапорти про звільнення для того, щоб замаскувати участь російських військ у цьому збройному конфлікті. Але при цьому їм під чесне слово командирів обіцяли певні виплати, співставні з літом минулого року, в разі того, якщо будуть поранені або вбиті. Але не втримали свого слова», — розповів Яшин.

За словами опозиціонера, влітку минулого року родичі отримували по три мільйони рублів (більше 60 тис. доларів за курсом ЦБ РФ на той період), це стимулювало замовчувати смерті солдатів. Після того, як виплати припинилися, починалися протестні настрої.

«Родичі почали ремствувати і захищати свої права. Однак вбивство Нємцова багато що змінило. На сьогоднішній день боротьба за компенсації зійшла нанівець», — повідомив опозиціонер.

Соратники вбитого опозиціонера Бориса Нємцова закінчують розпочату ними доповідь про російське вторгнення в Україну під назвою «Путін. Війна». Опублікувати документ обіцяють після 20-х чисел квітня.  

Loading...