ГПУ: Нинішній склад Кабміну уже завдав державі збитків на 685 мільйонів гривень

У ході досудового розслідування встановлено суму збитків за період діяльності діючого складу Кабінету міністрів у розмірі 685 млн грн.

Джерело: Відомості

Про це у середу у Верховній Раді повідомив перший заступник Генерального прокурора Володимир Гузирь, передає УНН.

«Досудовим слідством на сьогоднішній день за період діяльності чинного уряду вже встановлена сума збитків на 685 млн грн.», — заявив Гузирь під час спільного засідання парламентських комітетів щодо запобігання та протидії корупції та правового забезпечення правоохоронної діяльності в середу.

За його словами, за окремими епізодами, викладеним у заяві екс-глави Держфінінспекції Миколи Гордієнка, відкрито 12 проваджень, «з яких 9 розслідує Головне слідче управління Генеральної прокуратури України, одне розслідує Головна військова прокуратура України, в прокуратурі міста знаходиться одне провадження, а також Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ розслідує одне провадження».

Перший заступник генпрокурора також відзначив, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся з письмовою заявою, в якій запевнив у готовності його особисто і членів уряду дати свідчення у справі.

В той же час, Гузирь зазначив, що на даний момент необхідності у допиті прем’єра або членів уряду немає.

Він підкреслив, що за озвученими заявами Гордієнка проводяться допити свідків і ведуться слідчі дії.

Як повідомлялося, в березні Гордієнко звинуватив уряд Арсенія Яценюка у корупції.

Прем’єр-міністр звернувся до Генеральної прокуратури з проханням провести розслідування з приводу звинувачень на адресу уряду з боку Гордієнка.

Гордієнко відсторонений від виконання обов’язків, створена урядова комісія проводила службову перевірку його діяльності. За її результатами Кабмін 4 квітня прийняв рішення про звільнення Гордієнка.

Loading...