Експерт: Путін навряд чи наважиться нападати на Маріуполь до 9 травня

Експерт: Путін навряд чи наважиться нападати на Маріуполь до 9 травня

Андрій Ілларіонов розповів, коли очікувати нападу.

Джерело: Відомості

Удар по Маріуполю можна очікувати після 9 травня. Про це в інтерв'ю ТСН повідомив колишній радник російського президента Андрій Ілларіонов. Політик пояснив, що через світову політичну ізоляцію Володимир Путін дуже відповідально ставиться до святкування 9 травня. 

«Через ту напівізоляцію, в якій зараз перебуває Володимир Путін і його режим, він досить уважно ставиться до зовнішніх ознак визнання, і, так би мовити, дипломатичної міжнародної активності», — пояснив Ілларіонов.

Оскільки політики, які збираються у Москву на парад, можуть відмовитися в останній момент, Путін не наважиться розпочати наступальну операцію на Маріуполь.

«Мені здається, що зараз, коли до 9 травня залишився місяць, ймовірність наступу на Маріуполь досить істотно знизилася», — розповів екс-радник.

Проте бойовики можуть активізуватися після свята, як це було під час Олімпіади. Тоді лідер РФ відклав анексію Криму до закінчення змагань у Сочі.

«Що ж стосується більш значних військових дій, серйозніших за операцію із захоплення Маріуполя, мені здається, зараз, із високим ступенем імовірності, вони відкладені до завершення вересневої поїздки Володимира Путіна на засідання генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку», — зауважив Ілларіонов.  

Loading...