Обстріл військових у Запорізькій області розслідують як теракт

Обстріл бійців ЗСУ у Запорізькій області кваліфікували як терористичний акт.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ГУ УМВС Запорізької області.

«7 квітня близько півночі на ділянці автошляху між селом Листвянка та селом Вишнювате Розівського району, невідомим були обстріляні бійці Збройних сил України та 2 бійці батальйону Скіф, які пересувалися на двох автомобілях. Обстріл проводився з балки з автоматичної вогнепальної зброї. Бійці відкрили вогонь у відповідь. Співробітники батальйону патрульної служби міліції особливого призначення Скіф о 15-й хвилині на першу ночі повідомили про подію до Куйбишевського райвідділу міліції ГУМВС України в Запорізькій області», — зазначено в повідомленні.

В обласному УМВС також зазначили, що місце пригоди знаходиться на відстані чотирьох кілометрів від кордону Запорізької області з Донецькою.

«На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група райвідділу. Міліціонери виявили стріляні гільзи з автомату Калашникова. Відомості про подію внесені до ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України, «терористичний акт», — зазначено в повідомленні.

Правоохоронці додали, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Також повідомляється, що внаслідок обстрілу постраждалих немає. Наразі проводиться досудове слідство.

Loading...