Депутати готові блокувати трибуну, поки не буде створено ТСК

Депутати готові блокувати трибуну, поки не буде створено ТСК

Члени «Радикальної партії» і позафракційні депутати заблокували трибуну Верховної Ради у вівторок вранці.

Джерело: Відомості

Зокрема, вони вимагають створити тимчасову слідчу комісію з розслідування нібито корупційних схем, здійснених урядом на чолі з прем'єром Арсенієм Яценюком. Також депутати вимагають переглянути «грабіжницькі» комунальні тарифи, передає «Дзеркало тижня». 

Комісію з розслідування обґрунтованості тарифів також підтримали голови партій «Самопоміч» та «Батьківщини» Олег Березюк та Юлія Тимошенко.

Серед блокуючих трибуну: Олег Ляшко, «свободівці» Юрій Левченко, Андрій Іллєнко, позафракційний Борислав Береза, Сергій Каплін та інші.

Близько двадцяти депутатів зайняли трибуну перед початком засідання, і на момент 11.00 знаходяться там. При цьому парламент продовжує роботу, депутати обговорюють законопроекти з місця. Голосування за законами не припинився, вже внесені зміни до Сімейного кодексу. 

Депутати Верховної Ради обіцяють, що не залишать трибуну доти, доки не буде створена ТСК щодо корупції в уряді. Про це заявив народний депутат ВО «Свобода» Юрій Левченко.

«Ми будемо блокувати трибуну Верховної Ради і не допустимо нікого до цієї трибуни, поки сьогодні не буде проголосовано за створення Тимчасової слідчої комісії з розслідуванню фактів зловживань. І хай ця комісія вирішує, правда це чи не правда», — наголосив Левченко.

Loading...