МЗС Ємену звинуватило Путіна в постачанні зброї хуситам

Із РФ вели озброєння для розпалювання війни.

Джерело: Відомості

Глава МЗС Ємену звинуватив Росію в тому, що під виглядом евакуації громадян РФ Москва доставили хуситам велику партію зброї. На дію Росії в жорсткій формі відреагувала Саудівська Аравія, пообіцявши, що наступна така витівка Кремля призведе до того, що російський «гумконвой» буде «розвантажений» прямо в небі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Кавказ-Центр. 

Кремль, як завжди, заперечує, що постачає зброю шиїтським бойовикам. Проте міністр закордонних справ Ємену Ріяд Яссин ще раз підтвердив, що літаки з Росії, які прибули до Ємену для евакуації іноземних громадян, мали на борту озброєння, яке передали хуситам. Дипломат зажадав від Москви пояснень.

Тим часом бої в Ємені тривають. У понеділок авіація Саудівської Аравії завдала бомбових ударів по складах хуситів зі зброєю та ракетами в околицях Сани. Генерал Ахмад аль-Асир заявив журналістам, що ситуація в портовому місті Аден, де вже кілька днів тривають бої, поступово урегульовується.

Тим не менш, хусити продовжують обстрілювати житлові будинки, порушивши водопостачання та електропостачання багатьох районів Адена. Міська інфраструктура міста практично зруйнована.  

Loading...