Симоненка досі продовжують допитувати слідчі СБУ

Допит наразі триває, а процесуальний статус головному комуністу визначать пізніше.

Джерело: Відомості

Лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка допитують у Службі безпеці України вже більше шести годин, передає УНН.

При цьому речник СБУ Олена Гітлянська повідомила, що слідчі допитують Симоненка у межах справ, пов’язаних із порушенням основ національної безпеки. З її слів, процесуальний статус Симоненка буде визначено після допиту.

Як повідомила Олена Гітлянська, існує багато фактів участі комуністів у діях, спрямованих проти національної безпеки та цілісності України. Серед таких осіб фігурують і заступники Симоненка.

Чи буде сам лідер КПУ лише свідком, чи стане підозрюваним, визначать за результатами бесіди.

«Зараз з ним (лідером КПУ) відбувається співбесіда. Слідчий визначить його процесуальний статус після завершення з ним бесіди», — каже Гітлянська.

За її словами, СБУ продовжує розслідувати резонансні злочини проти основ національної безпеки, в яких брали участь чи беруть участь представники КПУ та їхні прихильники.

«У рамках цих справ сьогодні триває допит лідера комуністів Петра Симоненка. Поки ми не будемо говорити про (дані), які складають таємницю слідства, але я думаю, що це лише початок», — повідомила спікер.

Симоненку також поставлять запитання щодо участі у з'їзді Комуністичної партії РФ в Москві.

Нагадаємо, 30 березня міністр юстиції України Павло Петренко звернувся до СБУ з вимогою перевірити діяльність Симоненка.

Зокрема, чи справді він був обраний у президію пленуму КПРФ, чи пов'язаний лідер комуністів з фінансуванням терористів, визнанням анексії Криму та діями, спрямованими на повалення конституційного ладу і порушення територіальної цілісності України. 

Loading...