Порошенко готовий провести референдум стосовно федералізації

Порошенко готовий провести референдум стосовно федералізації

Президент України Петро Порошенко заявив про готовність винести питання федералізації на референдум, якщо Конституційна комісія вбачатиме необхідність у цьому.

Джерело: Відомості

Про це він повідомив під час першого засідання комісії у понеділок, передає УНН.

«Для тих, хто дуже бажає провести тезу федералізації, вкинути це як дискусію, у нас є кінцевий інструмент – референдум. І я готовий для того, щоб ми запустили референдум по питанню державного устрою України, якщо ви будете вбачати у цьому необхідність», — сказав він.

Президент також вважає, що Україна була і буде залишатися унітарною державою. З його слів, децентралізація не має нічого спільного з федералізацією.

«Україна була, є і я переконаний, буде залишатися унітарної державою. І не тому, що ми з вами тут згори так вирішимо, а тому, що ми регулярно вивчаємо громадську думку і можу вас запевнити, що за останній рік підтримка суспільством унітарної моделі побудови управління держави є дуже потужної і на сьогоднішній день майже наближається до 90%», — сказав Порошенко.

Нагадаємо, 6 квітня Конституційна комісія зібралася на перше засідання.

Також нагадаємо, під час засідання комісії Порошенко заявив, що до її складу потрібно включити представників опозиційних фракцій парламенту. 

Loading...