Одне із сіл на Луганщині попросилось назад до України

Одне із сіл на Луганщині попросилось назад до України

Село відвідав голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. До населеного пункту вже відправили гуманітарну допомогу.

Джерело: Відомості

Населений пункт Катеринівка Попаснянського району вирішив приєднатися до контрольованої Україною частини Луганської області. Про це повідомляється на сайті голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля. 

Село фактично розташоване у так званій «сірій» зоні, за крайнім українським блокпостом. Катеринівка юридично належить до Березівської сільської ради, яка окупована, тому село відключили від фінансування. Після цього люди почали звертатися до місцевої влади з проханням «повернути їх знову до України».

До населеного пункту вже доставили гуманітарну допомогу, а з селянами особисто поспілкувався Москаль.

«Село стало заручником зміни лінії розмежування внаслідок бойових дій. Оскільки воно знаходиться за останнім українським блокпостом, вночі сюди періодично заходять бойовики (з цієї причини військові дали нам посилений супровід із БРДМ). Однак Катеринівка не окупована так званою ЛНР, а більшість місцевих селян рішуче налаштовані за Україну, тому я вже дав вказівку розблокувати фінансування й офіційно приєднати цей населений пункт до контрольованої Україною частини Луганщини. На будівлі в центрі села встановлений жовто-синій прапор», — йдеться у повідомленні.

Наразі у Катеринівці проживає 162 місцевих мешканців і 32 переселенців. Крім того, є й близько двадцяти дітей, які не навчаються, бо школа теж залишилася на окупованому боці.

Весняно-польові роботи проводити тут не можна через близькість до лінії фронту (укріплення бойовиків стоять усього за кілометр від центру Катеринівки). Найбільші проблеми для селян — це відсутність соціальних виплат і неможливість дістатися до райцентру. 

Loading...