Forbes: Порошенко пропонував Путіну «забрати» Донбас

На переговорах у Мінську Порошенко нібито звернувся до Путіна і сказав: «Забирайте Донбас».

Джерело: Відомості

Президент України Петро Порошенко на зустрічі «нормандської четвірки», яка пройшла в Мінську на початку лютого 2015 року, пропонував російському президенту Володимиру Путіну «забрати» Донбас, проте той відмовився, пише Forbes, передає «Дождь».

Про те, що Порошенко запропонував Путіну «забрати» Донбас, президент Росії розповів на зустрічі з бюро правління Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП) 19 березня.

На переговорах у Мінську Порошенко нібито звернувся до Путіна і сказав: «Забирайте Донбас». На це президент Росії відповів: «Здурів чи що? Мені Донбас не потрібен. Якщо вам не потрібен, то оголосіть про його незалежність». За словами Путіна, Порошенко не міг піти на цей крок. У цьому випадку, заявив президент Росії, влада України повинна платити населенню Донбасу пенсії та допомоги. Також повинна бути відновлена банківська система.

«Порошенко запропонував Росії забрати Донбас на фінансове забезпечення. А Путін сказав про те, що мова про це може йти тільки у випадку, якщо Донбас увійде до складу Росії, поки ж Донбас — частина України і всі виплати повинні бути з українського боку », — розповіло джерело видання.

На зустрічі з РСПП Володимир Путін також засумнівався в тому, що підписані мінські угоди будуть виконуватися. З цієї причини, бізнесменам варто налаштовуватися на те, що санкції можуть протривати «довго».

Loading...