Російська опозиціонерка вважає, що Майдан в РФ — неминучий

Про опозиційний рух у Росії, відносини між Україною та РФ і про життя росіян до і після смерті Нємцова розповіла російська опозиціонерка Ольга Курносова.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє телеканал 24.

За словами Курносової, сьогодні російська опозиція в дуже складній ситуації. Росія сьогодні — це фактично повномасштабна диктатура.

«Опозиції в Росії бути смертельно небезпечно. Якщо півроку тому ми знали, що це небезпечно і була небезпека ув'язнень, то сьогодні це ще й небезпека фізичного знищення», — каже опозиціонерка.

Вона зазначила, що добре — є Інтернет і деякі речі можна робити через мережі дистанційно з інших місць. Ситуація не така вже й погана, як може виглядати на перший погляд.

«Треба розуміти, що Борис Нємцов саме своєю смертю сильно поміняв відношення до самого себе. Він не вірив в те, що його можуть вбити, — говорить Ольга Курносова. — Опозиційне суспільство зовсім не було готове до вбивства Нємцова».

За словами опозиціонерки, історія з підтримкою народного меморіалу на мосту, де вбили Бориса, стало можливістю проявляти свою громадянську позицію.

«Коли російська влада організовує Антимайдан, вона сама закидує те, що Майдан буде неминучим, це є очевидним. Питання — коли це відбудеться, — говорить Курносова. — Ситуація — передреволюційна. Верхи не можуть керувати по-старому. На жаль, в Росії можливий лише революційних шлях».

Опозиціонерка додала, що Україна сьогодні — це вузол концентрації відношень правди до брехні.

«Опитування в тоталітарній країні проводити неможливо. Для мене важливі відносини серед активних росіян, які готові вийти не за гроші, а за те, що вони думають», — зазначила політик.

Вона додала — дуже багато схожого відбувається з тим, що проходило в Росії у 1990-х. Військовий переворот є малоймовірним. Та економічна криза наростає, розкол еліти – річ неминуча.

«Ситуація така, що ніхто не наважиться сказати Путіну про реальну ситуацію в країні і у світі. Реально він неадекватно оцінює існуючу в світі ситуацію. Росія веде з Україною війну. Україна одна не в силі побороти Росію, бо вона більша, економічно сильніша. Для того, щоб перемогти — потрібно створити велику антипутінську коаліцію», — вважає вона.

Loading...