Савченко потроху їсть молочні продукти, щоб не втрачати свідомість

Савченко потроху їсть молочні продукти, щоб не втрачати свідомість

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко, яка незаконно утримується в СІЗО в Москві, їсть молочні продукти в дуже малій кількості, щоб підтримувати свій стан для участі в суді.

Джерело: Відомості

Про це повідомила член Ради при президенті РФ з прав людини Єлизавета Глінка, яка побувала сьогодні у Савченко, повідомляє Еспресо.TV. При цьому вона підкреслила, що голодування Савченко не припиняла.

«Їсть дуже мало, але достатньо для того, щоб підтримувати свій стан для присутності в суді без медиків. Вона не припинила голодування, вона продовжує голодування і їсть дуже-дуже маленьку кількість їжі, їжа у неї молочна, лише для того, щоб не втрачати свідомість і щоб цукор тримався в неї на достатньому рівні», — розповіла Глинка.

Зокрема, за її словами, Савченко вживає молоко, сир, суміші, цукор.

Нагадаємо, Надія Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково призупинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

14 березня українські лікарі кілька годин оглядали Савченко в московському СІЗО «Матроська тиша». Пізніше головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України, гастроентеролог Наталія Харченко, яка відвідувала Савченко в СІЗО, заявила, що стан здоров'я утримуваної в російській в'язниці відносно задовільний. 16 березня Савченко відновила голодування і відмовляється приймати глюкозу внутрішньовенно.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає. 

Loading...