Українці отримають від уряду 500 мільйонів гривень компенсації при утепленні будинків

Кабмін готує заходи щодо стимулювання пересічних українців до енергоефективності.

Джерело: Відомості

Про це повідомив віце-прем'єр міністр Геннадій Зубко, інформує Цензор НЕТ.

«Наступного тижня на засіданні уряду ми розраховуємо прийняти постанову, відповідно до якої ми будемо компенсувати не тільки 20% при придбанні негазових котлів, також ми будемо компенсувати 30% при утепленні і термомодернізації індивідуальних будинків, а також 40% — при утепленні багатоповерхових будинків», — сказав Зубко на брифінгу в п'ятницю.

За його словами, на цей проект уряд виділяє 500 млн грн, гроші поділяються за трьома напрямками. Ті, хто бажають отримати компенсацію і кредит на виконання цих робіт повинні звернутися в Ощадбанк України, який обраний оператором цього процесу.

«Питання енергоефективності після закінчення опалювального сезону і початку літнього сезону, за який ми повинні багато зробити… Я б хотів, щоб всі українці залучалися до енергозберігаючих заходів», — додав віце-прем'єр.

Крім того, в цьому напрямку також підготовлена законодавча база для допуску на український ринок іноземних енергосервісних компаній.

Зубко також розповів, що тема енергоефективності піднімалася на зустрічі Яценюка з Меркель в Берліні в четвер. Він зазначив, що Німеччина може направити додаткові кошти у вигляді інвестицій на підтримку заходів з енергоефективності.

Loading...