Обама готовий до поступового ослаблення санкцій проти Ірану

Обама готовий до поступового ослаблення санкцій проти Ірану

Президент США Барак Обама назвав «історичною» домовленість з іранського ядерного питання, досягнуту 2 квітня в результаті важких переговорів в Лозанні у форматі «6+1» (США, Росії, Китаю, Великобританії, Франції та Німеччини, а також Ірану).

Джерело: Відомості

Він висловив сподівання, що це стане основою для укладання широкої угоди, яка задовольнить усі сторони, передає Цензор.НЕТ.

«Сьогодні Сполучені Штати разом з нашими союзниками і партнерами досягли історичного розуміння з Іраном, яке в разі повного виконання запобіжить отримання ним (Іраном) ядерної зброї», — заявив президент США під час виступу в Білому домі, характеризуючи підсумок переговорів в Лозанні.

«Якщо ця концепція призведе до підписання остаточної всеосяжної угоди, це зробить нашу країну, наших союзників і наш світ безпечнішим», — заявив Обама, додавши, що вважає досягнуту угоду «хорошою» і такою, що відповідає основним цілям Заходу.

Президент США заявив, що готовий до «поетапного ослаблення санкцій» проти Ірану, додавши, що у разі порушень домовленостей ці обмеження можна буде повернути.

Loading...