Терористи отримали протитанкові засоби і групуються у вогневі групи

Про це у Фейсбуці повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Джерело: Відомості

Крім вогневої активності на передньому краї, терористи продовжують проводити перегрупування своїх сил, удосконалювати боєздатність формувань та проводити заходи по накопиченню матеріально-технічних ресурсів та підвищення ефективності своєї системи логістики. 

Так, проходить інтенсивне доукомплектування двох основних тактичних груп російсько-терористичних військ, зосереджених в північній частині зони АТО — Горлівської та Первомайсько-Стахановському. У перебігу останніх 4-х діб відзначається переміщення на ці ділянки двох «посилених батальйонів» терористів. В основному в складі «батальйонів» — «піхота» на автомобілях, однак разом з тим відзначається регулярне посилення даних тактичних груп бойовою технікою, яка перекидається окремо від живої сили і невеликими партіями. Зокрема, на даний момент Горлівська та Первомайсько-Стахановська тактичні групи отримали по 1-2 танкових рот (в основному за рахунок відремонтованих і відновлених танків). А також, в загальній складності (додатково до раніше зосередженої в даних районах бронетехніки) ще 26 одиниць ББМ. Частина бронетехніки розгорнута всередині бойових порядків бойовиків.

На Приморському напрямку відзначається поява на озброєнні бойовиків значної кількості протитанкових засобів (в основному ПТРК типу «Фагот», а так само СПГ-9 «Спис»). Велика частина цих засобів переміщується транспортом і групується в спеціальні ПТ-вогневі групи. На ділянці від Павлополя до Широкиного відзначається дія як мінімум 4-х таких груп.

Loading...