Бойовики засилають своїх диверсантів у тили українських військ

Протягом 2 квітня російсько-терористичні війська на Донбасі продовжували проводити обстріли та збройні провокації на цілому ряді ділянок по лінії розмежування сторін.

Джерело: Відомості

Про це у Фейсбуці повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Найбільш складна ситуація фіксувалася на Маріупольському (Приморському) та Донецькому напрямках, відзначена активність терористів в районі Бахмутської траси. Так, двічі в районі Широкиного терористи накривали український опорний пункт вогнем з 82-мм мінометів, намагаючись під прикриттям мінометного вогню провести перегрупування своїх сил і засобів на передньому краї. Також піддалися обстрілу українські позиції в районі Опитного і Авдіївки (використовувалися гранатомети і стрілецька автоматична зброя). На даній ділянці групи бойовиків тричі зближувалися з позиціями українських військ і відкривали вогонь.

Також зафіксована бойова активність формувань російсько-терористичних військ на Артемівському напрямку. У районі населених пунктів Майорське, Ленінське та Луганське бойовики в перманентному режимі протягом доби вели обстріл українських позицій з гранатометів, стрілецької зброї, зазначено використання терористами і 82-мм і 120-мм мінометів.

Відразу на декількох ділянках зони АТО російсько-терористичні війська продовжують активні дії силами своїх диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), намагаючись проникнути принаймні в тактичні тили українських військ з метою розвідки, диверсій і обстрілів позицій українських військ. Зокрема, такі випадки зафіксовані на Сєверодонецькому і Артемівському напрямках, на напрямку на Волноваху (район Гранітного, південніше Донецька), і на самому Донецькому напрямку.

Loading...