У сучасній книгозбірні юні читачі зустрічали птахів

У сучасній книгозбірні юні читачі зустрічали птахів

2 квітня обласна бібліотека для дітей перетворилась на справжній центр орнітології.

Джерело: Відомості

Улюбленець бібліотеки хом’як Хомка знову запросив до себе на гостину друзів. У День Птахів на юних читачів чекали: міні виставка пернатих, зустріч із головним спеціалістом магазину «Природа» Анастасією Ліштван, майстер-клас Юлії Богданової, віртуальні мандрівки та велика кількість корисної інформації.

«Я сьогодні вперше дізналась, що є Міжнародний день птахів та побачила діамантових горлиць», — розповіла читачка Софія Кльоц, учениця 5-В класу НВК № 7 міста Луцька.

«На Землі існує до 10500 видів птахів. Про найнезвичайніші факти з життя пернатих дізнавались під час віртуальної мандрівки учні 4-Д класу гімназії №4. Особливо зацікавили дітей розповіді про перелітних птахів, які на крилах приносять в Україну весну. А ще ми разом виготовили пташок – витинанок і прикрасили ними бібліотечне дерево», - розповіла Оксана Кардаш, завідувачка відділу дитячого та сімейного читання.

«Мені сподобалося навчати дітей. Сьогодні діти відкрили для себе одну зі сторінок декоративно-прикладного мистецтва, виготовили яскравих пташок “на бажання”. Діти вірять, що птахи принесуть у кожен дім добро, щастя та мир. Сьогодні, коли наша країна прагне миру, це є найважливішим для всіх нас», - поділилась враженнями гість бібліотеки, майстриня Юлія Богданова.

«Наша бібліотека має величезні інформаційні ресурси з питаннь природознавства. Ми радо ділимося ними зі своїми відвідувачами», – каже Наталія Граніч, директор бібліотеки. «Ця подія допомогла відкрити маленьким читачам дивовижний і захоплюючий світ орнітології, діти мали змогу не тільки отримати нову інформацію, а й насолодитись спілкуванням, зустріти несподіваних гостей, проявити свою творчість».

«Я дізналась, як доглядати за домашніми улюбленцями. А ще я спробую навчити говорити свого папугу», — поділилась враженнями п'ятикласниця НВК № 7 Оленка Кислюк. 

Loading...