В зоні АТО знаходяться 60 тисяч бійців

В даний час в зоні АТО знаходяться 60 тисяч військовослужбовців, понад 70% військовослужбовців Збройних сил України, мобілізованих минулої весни, на сьогоднішній день демобілізовані.

Джерело: Відомості

Такі цифри на брифінгу у четвер, 2 квітня, оприлюднив начальник відділу комплектування старшинами, сержантами військової служби за контрактом кадрового центру ЗС України Тарас Заболотний, передає Радіо 24.

«Згідно з указом президента, демобілізація проводиться з 18 березня по 1 травня, звільняються в запас військовослужбовці, які були призвані на військову службу під час мобілізації навесні минулого року. Станом на зараз звільнено з військової служби понад 24 400 військовослужбовців», — повідомив він.

Крім того, за його словами, всього підлягають звільненню 35 763 військовослужбовців, з них — понад 6 тис. офіцерів, 29 700 сержантів і солдатів.

«Особливістю цієї демобілізації є те, що всі військовослужбовці, які ще не отримали статус учасника бойових дій, будуть вибувати зі своїх військових частин з повним пакетом документів, необхідних для отримання такого статусу», — сказав він.

Loading...