Більшість українців підтримують блокаду окупованих територій і продовження АТО

Більшість українців підтримують блокаду окупованих територій і продовження АТО

Війною Росії проти України конфлікт в Донбасі вважає 56,1% опитаних.

Джерело: Відомості

Згідно з опитуванням, проведеним Центром Разумкова, майже половина українців підтримує повну блокаду окупованих районів Донбасу, передає «Новое время».

Так, зокрема, 47,9% респондентів підтримують припинення будь-яких економічних зв'язків між Україною та захопленими проросійськими бойовиками територіями, включаючи соціальні виплати та постачання енергоресурсами до повного відновлення контролю над ними.

У той же час 33,3% опитаних виступають проти подібних заходів.

Думки щодо того, що відбувається на Сході України також істотно розділилися — 56,1% опитаних вважають конфлікт загарбницької війною РФ проти України, 15,6% — бачать його, як громадянський конфлікт між проукраїнськи і проросійськи налаштованими жителями України, а 18,6% — як боротьбу між РФ і США за сфери впливу.

При цьому 32,8% опитаних вважають, що АТО необхідно продовжувати до відновлення повного контролю над окупованими територіями, 30,6% підтримують надання цим територіям особливого статусу у складі України, а 17,9% підтримують їх відділення.

У світлі цих настроїв 42,4% респондентів переконані в необхідності надання західними державами і США зокрема Україні летальної зброї, 34,6% — вважають, що такий крок ускладнить ситуацію і може зірвати перемир'я, а 11,2% — думають, що надання зброї принципово не змінить ситуацію.

Опитування Центру Разумкова було проведено з 6 по 12 березня, всього було опитано 2009 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України за винятком анексованого Росією Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Loading...