Фабрика «Рошен» у Липецьку знову запрацювала після візиту силовиків

Кондитерська фабрика Roshen в Липецьку відновила роботу після короткої зупинки.

Джерело: Відомості

Про це розповів заступник гендиректора підприємства Олег Казаков, повідомляє Еспресо.TV.

«Кілька виробничих ліній сьогодні з ранку були знову запущені після зупинки, інші будуть запускатися за графіком», — сказав він. Відновлення роботи фабрики збіглося з обшуками, які були проведені в середу правоохоронними органами.

Як повідомив представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, це пов'язано з кримінальною справою про шахрайство з відшкодуванням ПДВ з бюджету на 180 млн рублів.

За даними слідства, в 2012-2013 роках в міжрегіональну інспекцію ФНС Росії по Липецької області було спрямовано підроблені документи, про нібито виконані в 2012 році роботи з будівництва кондитерської фабрики на загальну суму більше 1 млрд рублів, у тому числі зажадавши відшкодування ПДВ в розмірі понад 180 млн рублів. При цьому вартість робіт, виконаних субпідрядними організаціями, була явно завищена, а частина організацій взагалі не здійснювала ніякої фінансово-господарської діяльності. Ці підроблені документи надалі послужили підставою для перерахування на розрахунковий рахунок ВАТ «Липецька кондитерська фабрика Roshen» більш 180 млн рублів, як незаконного відшкодування ПДВ. Таким чином, федеральному бюджету було завдано шкоди в особливо великому розмірі», — сказав Маркін.

Обшук було проведено і в будинку Казакова. «Подібні обвинувачення не зрозумілі, оскільки склад у селі Косирівка був дійсно побудований і введений в експлуатацію в 2013 році», — сказав Козаков. Більш того, «керівники Мінсільгоспу РФ відвідували введений об'єкт після його відкриття, склад насправді існує», — додав він.

Нагадаємо, вчора, 1 квітня, в російському Липецьку ОМОН заблокував вхід на фабрику Roshen. В корпорації заявили про неправомірність дій силовиків на фабриці в Липецьку. 

Loading...