Бородай розповів, як Ахметов співпрацює з бойовиками «ДНР»

Бородай розповів, як Ахметов співпрацює з бойовиками «ДНР»

Відомий терорист, колишній лідер «уряду» самопроголошеної «Донецької народної республіки» Олександр Бородай розповів, чому олігархові Ринату Ахметову вигідно співпрацювати з бойовиками.

Джерело: Відомості

Про це він заявив на зустрічі російських націоналістів, організованій в Москві редактором сайту «Супутник і Погром» Єгором Просвірніним, повідомляє «Четверта влада».

Відповідаючи на питання, чому в «народних республіках» досі залишається власність Ахметова, яка не була націоналізована, як обіцяли раніше, Бородай відповів: «Давайте уявимо таку штуку, що ми націоналізували пана Ахметова. Підприємства, що належать Рінату Ахметову і знаходяться на території ДНР з дивовижною стійкістю весь цей час працюють», — сказав він.

«У нього дуже багато ворогів серед нинішньої київської влади, серед естеблішменту ... І одним з головних ворогів є персонаж на прізвище Коломойський. Так от, Ахметову вигідно, коли його підприємства знаходяться на території ДНР і виробляють продукцію. Йому ж вигідно, щоб ця продукція відправлялася на експорт. Вона повинна відправитися. Куди? В Італію. Як вона може відправитися? Через порти. Через які? Єдиний порт для нього доступний — це Маріуполь», — розповів бойовик.

Також Бородай досить прямо заявив, що Маріуполь не було узято військами сепаратистів лише тому, що між ними і Ахметовим фактично існувала домовленість.

За його словами, бойовики залишили олігархові український порт, щоб він мав можливість вивозити з окупованої території продукцію своїх підприємств, а олігарх замість цього став підтримувати «ДНР» продуктами.

«Ось і здогадайтеся, чому ми не взяли Маріуполь у вересні місяці, хоча такі можливості були? Тому що — як він може витягувати свою продукцію з терористичної території (на думку Західного світу) Донецької республіки в Італію? Ну природно — ніяк. Він не може її звідти вивозити. Відповідно, він повинен возити з української території, а єдиний доступним йому портом (є) Маріуполь. Одеси вже немає. Одеські порти контролюються Коломойським, і він туди Ахметова не пустить ніколи. Тому єдино можливий варіант, щоб благополучно функціонував бізнес Ахметова — це Маріуполь повинен залишатися під жовто-блакитним українським прапором», — відповів Бородай.

«Давайте уявимо, що ми націоналізували підприємства пана Ахметова. Ось націоналізували, все стало народне наше добро. І що ми з ними робитимемо? Веземо продукцію в Італію і продаємо?!..Однім словом Росія не може продавати ахметовську продукцію, це дійсно нереально. А що буде, якщо вона не буде продаватися? Не буде надходити гуманітарна допомога, не отримуватимуть зарплату робітники, інженери і всі інші. Що це означатиме для Донецької республіки? Голод. Звичайний голод. Не такий, як зараз. А справжній, серйозний», — підсумував він.

Loading...