Адвокат Кернеса приїжджав додому до позивачів і чинив тиск на них

Адвокат Кернеса приїжджав додому до позивачів і чинив тиск на них

Адвокат міського голови Харкова Геннадія Кернеса прийшов додому до Сергія Ряполова, який виступає позивачем у справі проти харківського мера.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

«Щойно адвокат Геннадія Кернеса, Русін Олександр Юрійович, приїхав додому на вулиці Островського в Києві до одного з викрадених і побитих Геннадієм Адольфовичем активістів Євромайдану – Сергія Ряполова», – написав Геращенко.

За його словами, адвокат стверджує, що хотів перевірити, чи проживає потерпілий у справі Кернеса за своїм місцем реєстрації в Києві.

«Уже сам прихід адвоката Кернеса додому до потерпілого – це тиск на тих, хто рік тому був викрадений, побитий і хто, бачите, посмів вимагати закону і правосуддя над самим великим Геннадієм Кернесом», – зазначив нардеп.

Геращенко має намір рекомендувати потерпілим та їхнім захисникам звертатися за наданням державної охорони, так само як вона вже надана свідку правопорушень з боку Кернеса Андрію Хижняку, який раніше повідомив правоохоронцям про погрози на його адресу «на тему того, що він до суду не доживе».

«Також буду рекомендувати захисту потерпілих звертатися до органів адвокатського самоврядування з вимогою дати оцінку дії адвоката Русина А.Ю., який чинив психологічний тиск на потерпілих по справі Кернеса Р.А.», – наголосив він.

Депутат також повідомив, що Ряполов прибуде сьогодні до Вищого спеціалізованого суду, щоб підтримати свою позицію з питання того, чи треба переносити слухання справи з Харкова в іншу область або в Київ.

Нагадаємо, 2 березня Генеральна прокуратура України оголосила Кернесу про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

31 березня Дзержинський районний суд Харкова переніс розгляд справи Кернеса на 7 квітня. Засідання перенесено у зв'язку з неявкою потерпілої сторони.

Loading...