Нардепи пропонують націоналізувати російське майно в Україні

Народні депутати виступили з ініціативою націоналізувати майно РФ в Україні.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в зареєстрованому 31 березня проекті Закону «Про націоналізацію майна в Україні держави-агресора та її резидентів» за № 2497, передає УНН з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

У пояснювальній записці зазначено, що законопроект розроблено з метою визначення правових засад здійснення націоналізації майна в Україні держави-агресора та її резидентів (примусового вилучення об’єктів права власності з мотивів суспільної необхідності) у відповідності зі статтями 41, 85 та 92 Конституції України.

В статті першій законопроекту вказується на те, що держава-агресор — іноземна держава, яка рішенням Верховної Ради України у відповідності до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 3314 «Визначення агресії» від 14 грудня 1974 року визнана державою-агресором.

Стаття друга законопроекту визначає правові підстави для націоналізації: «Підставою для націоналізації майна в Україні держави-агресора та її резидентів є прийняття Верховною Радою України у відповідності до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 3314 «Визначення агресії» від 14 грудня 1974 року рішення про визнання іноземної держави державою-агресором».

Авторами законопроекту виступили народні депутати О.Ляшко, В.Вовк, С.Скуратовський та інші.

Loading...