З початку так званого перемир’я Україна втратила 75 військовослужбовців

З початку так званого перемир’я Україна втратила  75 військовослужбовців

Арсеній Яценюк вважає, що Мінські домовленості повинні виконуватися.

Джерело: Відомості

Як повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на сайт Кабміну, про це прем'єр-міністр України заявив під час прес-конференції в Берліні в середу, 1 квітня.

«Кількість обстрілів зменшилася, але з початку припинення вогню з боку України, на жаль, з боку Росії такого припинення не відбулося, і ми втратили 75 українських військовослужбовців, близько 400 поранені», — зазначив Арсеній Яценюк.

«Ми вважаємо, що Мінські домовленості повинні виконуватися. Це на даний момент — єдина дорожня карта з деескалації ситуації та мирного врегулювання цього конфлікту. Все зараз залежить від Росії — чи Росія готова до миру та стабільності в Європі, чи не готова до цього», — наголосив прем'єр-міністр України.

Щоб зупинити російську агресію, за його словами, «має бути єдність між усіма країнами-членами Європейського Союзу — і ця єдність демонструється, — а також між Європейським Союзом та Сполученими Штатами»:

«Єдність у тому, що нікому не дозволено порушувати міжнародне право і переписувати кордони після Другої світової війни. У тому числі це не дозволено Росії». 

Loading...